Om drikkedunken

Miljøansvar

Hvis man har ressourcerne, skal man bruge dem rigtigt. Vores måde at bruge vores ressourcer på, er ved at fremstille, lagerføre og tilbyde dig drikkedunke af fornyelsesbar råvare, helt enkelt miljøvenlige flasker, som er CO2 negative. Vi har derudover bestemt os for, at bioflasker ikke må være dyrere end almindelige flasker. Det bruger vi vores ressourcer på.

Ok, vi starter med at se på problemstillingen!

  1. Materialevalget. Bruges der fornyelsesbare råvarer eller fossile råvarer?

  2. Hvor produceres flasken, hvor langt skal de transporteres?

  3. Energieffektiv fremstilling. Hvor meget energi bruges der til fremstillingen og er det miljøvenlig energi?

  4. Livscyklus. Er det et engangsprodukt eller kan det anvendes mange gange og hvor længe holder det?

…Sådan gør vi

1) Vi laver flasker af det restprodukt der bliver tilovers ved fremstilling af sukker af sukkerrør. Fotosyntesen og den energieffektive proces gør at CO2 belastningen faktisk bliver -3,09kg ( per kg materiale ) når råvaren ankommer til vores fabrik.

2) Vi fremstiller flaskerne og kapslerne i Sverige og det minimerer transporten at de produceres i nærområdet. For at producere en flaske bruger vi 0,06Kwh, hvilket svarer til den energi du bruger når du bruser dig i 30 sekunder eller surfer på din pc i ca. 5 min. Sammenlignet med fremstillingen af glas- og aluminiumsflasker er det meget energieffektivt.

 

Vil du hjælpe miljøet? Bliv CO2 negativ

Bioflasker fra os ser ud som og føles som almindeli
ge flasker, men forskellen er at de ikke belaster vores planet med unødig CO2 udslip. Sukkerrør som er en flerårig plante kan lave nye skud op til 8 gange før man er nødt til at plante nye. I disse 8 år bidrager fotosyn– tesen til, at der bliver underskud af CO2. Lidt forenklet kan man sige, at vores bioflasker faktisk reducerer den skadelige kuldioxid her på jorden. Lægger man dertil at flaskerne bidrager til, at man drikker vand fra vandhanen i stedet for flaskevand, så er valget enkelt. At producere og levere en liter flaskevand kræver 300 gange mere energi end at tappe en liter vand fra vandhanen.

 
  

 

3) Men det bedste af alt er at vi udelukkende anvender energi fra vind- og vandkraft, når vi producerer vores flasker. Det gør at CO2 belastningen bliver 0 ved selve fremstillingen af flasker. Vi har selvfølgelig også solanlæg på taget, der forsyner kontoret med grøn el og oplader vores el-biler. Det betyder at CO2 belastningen på en leveret flaske leveret til vores kunder lander på ca -2,37kg ( per kg materiale )

4) Vores flasker er lette at tage sig med rundt og opmuntrer til at man drikker vand fra vandhanen i stedet for vand på flaske. At producere og levere en liter flaskevand kræver 300 gange mere energi end at tappe samme mængde fra vandhanen. Flaskerne holder længe, mange år hvis man passer godt på dem. Når de skal bortskaffes, kan de genbruges sammen med almindelig plast til fremstilling af nye produkter.